Στην Ελευσίνα έφτασαν 389 μετανάστες από Σύμη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου. Σήμερα έφτασε στην Ελευσίνα το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταφέροντας 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη οι οποίοι εν συνεχεία θα μεταφερθούν οδικώς σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ήδη 4000 μετανάστες έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην ενδοχώρα χωρίς, πάντως, να λείπουν τα προβλήματα στις περιοχές που οδηγούνται.

Στο ήδη επιβαρυμένο camp της Νέας Καβάλας μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο περίπου χίλιοι επιπλέον πρόσφυγες. Τα προβλήματα έκτοτε πολλαπλασιάστηκαν και για τους κατοίκους του χωριού. Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι οι νεοφερμένοι χίλιοι πρόσφυγες από τη Μόρια θα φιλοξενούνταν για είκοσι μέρες αλλά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του χωριού.

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, ωστόσο οι υποδομές του camp της Νέας Καβάλας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι ελλιπείς και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην Αξιούπολη, το Πολύκαστρο και τη Νέα Καβάλα συνολικά οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους δυο χιλιάδες.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 50 με 100 κατοίκων.