Τα συμπεράσματα της κυβέρνησης από την έκδοση του 10ετους ομολόγου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η έκδοση του 10ετους ομολόγου ήταν άκρως επιτυχημένη και ποιοτική, καθώς το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,5%, αντλήθηκε 1,5 δις ευρώ, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 7 δις ευρώ και υπήρξε διασπορά των επενδυτών.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν κυβερνητικά στελέχη, υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Μάρτιο όταν προχώρησε η έκδοση του 10ετούς ομολόγου το επιτόκιό του είχε διαμορφωθεί στο 3,9%.

Όπως επισημαίνουν, το αποτέλεσμα της χθεσινής έκδοσης είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσα σε διάστημα μόλις 3 μηνών η χώρα μας κατάφερε να ενισχύει την αξιοπιστία και τη εμπιστοσύνης της με αποτέλεσμα την συνεχή υποχώρηση των επιτοκίων τα οποία μας επιτρέπουν σήμερα να δανειζόμαστε με χαμηλότερο κόστος.

Η έκδοση του 10ετους ομολόγου, έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης έκδοσης 7ετους ομολόγου που έγινε στο πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. δεν αποσκοπεί μόνο στην άντληση δανειακών πόρων, αλλά και στην εδραίωση της τακτικής επαφής με τις αγορές, στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καθώς της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Βασικός στόχος μας , όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη, είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα η Ελλάδα να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, ώστε να μπορεί να δανείζεται ακόμα πιο χαμηλά.