Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης ΝΔ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στους βουλευτές της ΝΔ. Παράλληλα παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι τα Χριστούγεννα στις οποίες περιλαμβάνονται το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των απόδημων.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον σεβασμό της Βουλής από την κυβέρνηση και με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη συνέχεια προχώρησε σε έναν απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ σημειώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μας νομοσχέδιο αφορούσε τη βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης και του κράτους».

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα έκδοση του 10ετους ομολόγου λέγοντας ότι «η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Και μάλιστα, τώρα, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν οκταπλάσιο. Και μόλις πληροφορήθηκα ότι για πρώτη φορά η ελληνική δημοκρατία εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο». Δηλαδή για να το πω λαϊκά μας πληρώνουν για να μας δανείζουν, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεδιπλώνοντας τις πρωτοβουλίες μέχρι τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός είπε ότι: «Όπως ξέρετε, τώρα συζητείται το νομοσχέδιο για το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο. Που εναρμονίζει τη νομοθεσία μας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για άνοιγμα της αγοράς στην μεταφορά επιβατών και ενισχύει τη διασύνδεση και την ασφάλεια του δικτύου. Σε αυτό περιλαμβάνονται πρόσθετες ρυθμίσεις για την οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε συμμαχία με όλους τους πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τον εύγλωττο τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα». «Οι ρυθμίσεις του υπερβαίνουν την γραφειοκρατία και απλοποιούν τις αδειοδοτήσεις στο επιχειρείν και ανοίγουν το δρόμο για τη μετάβαση στην 5η γενιά ασύρματων δικτύων με τους τους όρους για την εγκατάσταση των κεραιών τους».

Προανήγγειλε ότι εντός του Οκτωβρίου και έως αρχές Νοεμβρίου, «θα ψηφιστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εξαλείφοντας την ατιμωρησία των προηγούμενων διατάξεων. Και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νέο Φορολογικό, όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι ελαφρύνσεις που ανακοίνωσα στην ΔΕΘ και μια συνολική παρέμβαση με απλοποίηση των κωδίκων καθώς και όλα τα κίνητρα που θα οδηγήσουν σε επενδυτική άνοιξη στη χώρα».

Μιλώντας για τις διεθνείς επαφές του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτή την εικόνα της νέας, αξιόπιστης, ασφαλούς και αισιόδοξης Ελλάδας συναντώ και στα πρόσωπα των ξένων συνομιλητών μου. Οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας αυξάνονται παντού στον κόσμο. Και οι σχέσεις μας δυναμώνουν.

Αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων είπε ότι «η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι μόνο αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά και ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα».

Απευθυνόμενος στους 62 νεοεκλεγέντες της κοινοβουλευτικής ομάδας τους είπε ότι «καλείστε, τώρα, να γίνετε εμπροσθοφυλακή στη δημιουργική επίθεση της χώρας και της παράταξης. Σύνθημα μας είναι το τρίπτυχο: Αποφασιστικότητα-Συνέπεια- Αποτελεσματικότητα. Και οδηγός μας η Ρεαλιστική Αισιοδοξία.

«Το τελευταίο που θέλω είναι να βρεθούμε σε ένα ροζ συννεφάκι που να λέει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Μια καλή αρχή έχουμε κάνει, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα» είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στο βίντεο που ακολουθεί: