Χρηματιστήριο: Ο “Ηρακλής” έφερε στις τράπεζες +4% και άνοδο στο Δείκτη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

 

Η έγκριση του σχεδίου “Ηρακλής” για τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών οδήγησε τον γενικό δείκτη στο 0,90% στις 839,22 μονάδες.
Ο τζίρος ανήλθε στα 54,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 28,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,01%, στις 2.087,11 μονάδες, ενώ στο -0,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.173,74 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,03% στις 783,28 μονάδες.

Όπως σχολιάζουν τραπεζικές πηγές η έγκριση του σχεδίου Ηρακλής από τις ευρωπαϊκές Αρχές δίνεται σε μια εξαιρετικά θετική συγκυρία, κατά την οποία η μείωση των αποδόσεων διεθνώς, προσελκύει τους επενδυτές “μανιωδώς” στα ελληνικά assets, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες δημοπρασίες τίτλων.

Τέλος, σήμερα προέκυψε και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε σημαντική μεταρρύθμιση της αγοράς του Χρηματιστηρίου, με έμφαση στους κανόνες διακυβέρνησης και στη διαφάνεια. “Δεν μπορείς να καλείς επενδυτές χωρίς αυτοί να ξέρουν ότι το Χρηματιστήριο έχει διαφανείς κανόνες λειτουργίας”, είπε ο κ. Ζαββός.

Στο ταμπλό η Alpha Bank έκλεισε με άλμα 5,45%, με την Πειραιώς και την Εθνική να ακολουθούν με +4,51% και +4,08% αντίστοιχα. Κέρδη 3,46% σημείωσε η Cenergy, η Eurobank και η Jumbo έκλεισαν με άνοδο 2,44% και 2,04% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Titan. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ο Φουρλής έχασε 2,48%, με τον Σαράντη να έπεται με -1,53%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Motor Oil, Coca Cola, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή ο ΟΤΕ και ο Μυτιληναίος.