Η Ουγκάντα προωθεί νομοσχέδιο με τίτλο “Σκοτώστε τους ομοφυλόφιλους”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Σκοτώστε τους Ομοφυλόφιλους» είναι ο τίτλος του ρατσιστικού και απάνθρωπου νομοσχεδίου που προτίθεται να επαναφέρει ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης στην Ουγκάντα.

Μάλιστα, το νομοσχέδιο αυτό είχε επιχειρηθεί να ψηφιστεί το 2014, ωστόσο απορρίφθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο για τεχνικούς λόγους. Μέχρι σήμερα, η τιμωρία για το σεξ ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους είναι η ποινή ισόβια κάθειρξης.

«Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί κάτι φυσικό για τους κατοίκους της χώρας αλλά έχει σημειωθεί μια μεγάλη επιχείρηση “προσηλυτισμού” από γκέι στα σχολεία και ειδικά ανάμεσα στους νέους προωθώντας τη λάθος ιδέα ότι οι άνθρωποι γεννιούνται έτσι» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Ο ισχύων νόμος είναι περιορισμένος. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος εμπλέκεται στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας πρέπει να τιμωρείται γι’ αυτή την απεχθή του πράξη με την θανατική ποινή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα υπερψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους με τον απαιτούμενο αριθμό των 2/3 των βουλευτών.