Το Twitter “γλέντησε” τον Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης – Δείτε τις πιο πετυχημένες αναρτήσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με καυστικά σχόλια αντιμετώπισαν οι χρήστες του Twitter το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κέρδισε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το χάσταγκ #Νομπελ_Τσιπρα, με τις αναρτήσεις να πέφτουν βροχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη λίστα με τους 304 υποψηφίους, μαζί με την 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και τον Αιθίοπα Πρωθυπουργό, ο οποίος σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας και τελικά πήρε το Νόμπελ.

Θέμα στο Twitter, το οποίο κατακλύστηκε από σχόλια, δημιουργήθηκε και για την έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, που ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων ανά τον κόσμο για το Κλίμα. Στην περίπτωσή της όμως, το συναίσθημα που εκφράστηκε ήταν η απογοήτευση.

Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με το σκεπτικό ότι έληξαν διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, αντιμετωπίζουν με ειρωνική διάθεση το σκεπτικό της νορβηγικής επιτροπής, καθώς η ειρηνική πρόθεση που διέκρινε η επιτροπή των Νόμπελ δεν αποτυπώθηκε στην ελληνική κοινωνία, με τις διαδηλώσεις κατά της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» να είναι ογκώδεις ανά την Ελλάδα.

Δείτε μερικά από τα πιο επιτυχημένα tweets: