Βούτσης: Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μια δήλωση για τον ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να συζητηθεί έντονα έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.

Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η αυτοκριτική δεν κάνει κακό είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Αναλυτικά σημείωσε:

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο, σε κανένα μαζικό χώρο».

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης αποδόμησε και ένα άλλο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή δεν ήταν το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που «έριξε» την κυβέρνηση Σαμαρά. «Μπορούμε πια να μιλήσουμε για το ότι υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρούσαμε το 2014 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά ή δεν θα προχωρούσαμε, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με αφορμή τις πληροφορίες που είχαμε, όσες είχαμε για το πόσο ετοιμάζονταν οι ξένοι κλπ κλπ είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό ενδεχομένως» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε τη δήλωση στο παρακάτω βίντεο