ΟΗΕ: 100.000 έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους με την τουρκική εισβολή στη Συρία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μέσω ανακοίνωσης, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη βορειοανατολική Συρία, μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

«Οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις γίνονται αισθητές ήδη, εκτιμάται ότι 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους, οι περισσότεροι προστατεύονται στις κοινότητες υποδοχής, αλλά όλο και περισσότεροι φτάνουν σε συλλογικά καταφύγια».

«Ο αριθμός των ατόμων που πλήττονται μπορεί να αυξηθεί πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες, εάν συνεχιστούν οι επιχειρήσεις», προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Έκλεισε το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη βορειοανατολική Συρία

Το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της βορειοανατολικής Συρία αναγκάστηκε να κλείσει αφού τα περισσότερα μέλη του προσωπικού του έφυγαν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Το νοσοκομείο της Ταλ Άμπιαντ, το οποίο υποστήριζαν οι MSF, είναι πλέον κλειστό διότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτό έφυγαν με τις οικογένειές τους», επεσήμανε η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Καθώς ήταν το μόνο δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή, το νοσοκομείο της Ταλ Άμπιαντ διαδραμάτιζε κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών», πρόσθεσε.

«Με τις υγειονομικές υπηρεσίες ήδη να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του πληθυσμού, οι εκτοπισμοί και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από τις συγκρούσεις είναι πιθανό να προσθέσουν επιπλέον πίεση στους ήδη περιορισμένους πόρους των νοσοκομείων», τόνισε ο Ρόμπερτ Όνους της αρμόδιος των MSF για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στη Συρία.