Ο τιμοκατάλογος της ντροπής. Πόσο κοστολογούν οι δουλέμποροι τους πρόσφυγες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στη διάθεση των ελληνικών αρχών φαίνεται να είναι στοιχεία, στα οποία αποκαλύπτονται οι τιμές που χρεώνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για τουρκικές τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στις οποίες γίνονται σε μετρητά οι καταθέσεις των ποσών από πρόσφυγες και μετανάστες που, με την καθοδήγηση των δουλεμπόρων πληρώνουν πριν επιβιβαστούν στα πλωτά μέσα μεταφοράς τους.

Το τιμολόγιο ξεκινάει από τις 1.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ ανά άτομο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews, η Αθήνα φαίνεται πως έχει στα χέρια της τον τιμοκατάλογο αυτόν.

Ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς «τα πάνω» περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων για τις μετακινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων, τα οποία το καθεστώς της Άγκυρας τουλάχιστον ανέχεται, αν δεν τα υποστηρίζει κιόλας.

Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα η οποία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα, λόγω και της δραστηριοποίησης και στη χώρα μας.

Μετά την πληρωμή, πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε «μεικτές ομάδες» 50 ατόμων. Αναμένουν την «αποστολή» διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων.

Ιδιαίτερη σημασία για το πώς αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα είναι το γεγονός ότι ακόμη και αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες-πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους.

Τι πληρώνει ο κάθε μετανάστης-πρόσφυγας για να περάσει στα ελληνικά νησιά:

  • Σάμος με φουσκωτό 1.000 ευρώ
  • Χίος με φουσκωτό 1.100 ευρώ
  • Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1.100 ευρώ
  • Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1.300 ευρώ
  • Κως με τζετ σκι 1.500 ευρώ
  • Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2.200 ευρώ
  • Με… γιοτ πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ