Κούρδος στρατηγός: “Επιλέγουμε τον συμβιβασμό με τη Συρία αντί της γενοκτονίας του λαού μας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι Κούρδοι επισήμως ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση της Συρίας για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό. «Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.

H στήριξη του Μπασάρ αλ Άσαντ στους Κούρδους αλλάζει δραματικά το σκηνικό και φέρνει νέες εξελίξεις.
Σε άρθρο του Foreign Policy, o στρατηγός των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί δηκώνει ότι: «Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε οδυνηρούς συμβιβασμούς με τη Μόσχα και τον Άσαντ εάν επιλέξουμε συνεργασία μαζί τους. Αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ συμβιβασμών και γενοκτονίας του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τη ζωή για τους ανθρώπους μας».

Επιπλέον τονίζει ότι: «Πιστεύουμε στη δημοκρατία ως βασική ιδέα, αλλά υπό το πρίσμα της εισβολής της Τουρκίας και της υπαρκτής απειλής που θέτει η επίθεσή της για τον λαό μας, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις συμμαχίες μας. Οι Ρώσοι και το καθεστώς της Συρίας έχουν κάνει προτάσεις που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν υπό την προστασία μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις υποσχέσεις τους. Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιον να εμπιστευτούμε».

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του για τους Αμερικανούς: «Μας εγκαταλείψατε. Αφήνετε να μας σφάξουν», είναι το μηνυμά του που μετέδωσε το CNN, ζητώντας να μάθει εάν οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να κάνουν κάτι για να προστατεύσουν τους Κούρδους. Μας πουλήσατε, αυτό είναι ανήθικο» πρόσθεσε ο Αμπντί.