Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές-Που κυμαίνεται η τιμή του

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Από σήμερα ξεκινά  η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, εν μέσω καλοκαιρινών ημερών, με αποτέλεσμα να αναμένεται χαμηλή η ζήτησή του.

Η τιμή του πάντως, αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο, σχεδόν 11% φθηνότερη σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου τον Οκτωβρίου του 2018.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα  εκδοθεί η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δοθεί το επίδομα  στους καταναλωτές μέχρι το τέλος τους έτους και προσανατολίζεται στην αύξηση του συνολικού κονδυλίου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς αναμένεται να φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ.

Στις αλλαγές που μελετά το το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται: η αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο.
Επίσης, θα δοθεί ενίσχυση σε νοικοκυριά που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση.

Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Εβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β’ ζώνη).