Νέες απειλές από τον Τραμπ για την Τουρκία-Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει κυρώσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Είμαι απόλυτα έτοιμος να καταστρέψω γρήγορα την τουρκική οικονομία εάν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτήν την επικίνδυνη και καταστρεπτική πορεία»,  διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον εμφανίζεται ανήσυχος για την τουρκική εισβολή στη Β.Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει προκαλέσει αμηχανία στην παγκόσμια κοινότητα με την αντιφατική συμπεριφορά του και αφού η επέμβαση στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες αμάχους, απειλεί  εκ νέου την Τουρκία:

«Υπήρξα απολύτως σαφής με τον πρόεδρο Ερντογάν ότι οι ενέργειες της Τουρκίας επιταχύνουν μια ανθρωπιστική κρίση και δημιουργούν τις συνθήκες για πιθανά εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε. Οι δασμοί επιστρέφουν στο επίπεδο πριν από την μείωσή τους τον Μάιο, διευκρίνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «σύντομα» θα υπογράψει  ένα διάταγμα που θα εγκρίνει κυρώσεις εναντίον πρώην και νυν Τούρκων αξιωματούχων καθώς και ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα σε 50%, ως απάντηση στη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας κατά των Κούρδων στη Συρία.

Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα. «Η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο αμάχους και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή», είπε ο  Τραμπ σε ανακοίνωσή του».

«Η Τουρκία πρέπει επίσης να θέσει σε προτεραιότητα την προστασία των αμάχων, ιδιαιτέρως των ευάλωτων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στη βορειοανατολική Συρία.

Η αδιάκριτη στοχοποίηση  αμάχων, η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και η στοχοποίηση εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων είναι απαράδεκτη». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.