Σάμος: Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Σάμο μετά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια που ξέσπασαν στο Βαθύ ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς.
Μάλιστα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος σήμερα δεν λειτούργησαν σχολεία.

Ο κ. Στάντζος συγκάλεσε σύσκεψη χθες στη 1.00 τα μεσάνυχτα, στην οποία παρέστησαν ο αστυνομικός διευθυντής, ο λιμενάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο στρατιωτικός διοικητής και η διοικήτρια του ΚΥΤ, όσο τα γεγονότα ήταν σε εξέλιξη. 

Ο Δήμαρχος κατήγγειλε πως στο ΚΥΤ στο Βαθύ το βράδυ της Δευτέρας έγινε εξέγερση αναφέροντας χαρακτηριστικά «πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ. Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες. Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από το νησί σε άλλα μέρη. Έχουμε ξεπεράσει νομίζω το εκρηκτικό μείγμα. Υπάρχει αναφορά ότι το χθεσινό επεισόδιο με τους Σύρους και τους Αφγανούς έχει να κάνει με αντιστοίχιση στην σύρραξη λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία. Αν αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν συνεχώς εκτός ελέγχου, δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει την ψυχραιμία του ο κόσμος. Οι περισσότεροι πίνουν πολύ και δημιουργούν επεισόδια», πρόσθεσε ο κ. Στάντζος.

Μάλιστα ανέφερε πως «νεαροί μετανάστες επιχείρησαν  να κατέβουν στην πόλη με ξύλα και πέτρες στα χέρια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν μια-δυό φορές και μετά έβαλαν τη φωτιά».

Υπενθυμίζεται πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Στάντζο την προηγούμενη εβδομάδα. Από την πλευρά του ο υπουργός τόνισε πως η πολιτεία θα συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων και αναμένει κοστολογημένη έκθεση για θέματα που αφορούν στην ύδρευση, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια: