Φολέγανδρος: Μαθητές σκοτώνουν ανυπεράσπιστο τυφλό γατάκι (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δύο ανήλικοι μαθητές που θεώρησαν ως παιχνίδι να βασανίζουν μια τυφλή γάτα και στο τέλος να την σκοτώσουν με κλωτσιές λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο κυριολεκτικά. Η δραστηριότητα τους καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα και τώρα είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Το σκληρό περιστατικό συνέβη στη χώρα Φολεγάνδρου σε πισίνα κλειστού ξενοδοχείου και έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα zoosos.gr.

Την επίθεση των δύο αγοριών στο ανυπεράσπιστο ζώο αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που άκουσε τις φωνές της γάτας. Όταν η γυναίκα ρώτησε τους δύο μαθητές δημοτικού τι είχε συμβεί εκείνα, όπως λέει, της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του ξενοδοχείου.

Η γυναίκα αναζήτησε τη γάτα καθώς ήταν αυτή που τη φρόντιζε και όταν την εντόπισε ήταν ήδη νεκρή. Αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισε το σκληρό βίντεο που ακολουθεί.

Σε αυτό φαίνονται τα δύο παιδιά αρχικά να καταδιώκουν το ζώο και να του πετούν αντικείμενα με την γάτα, η οποία ήταν τυφλή, να πέφτει μέσα στην πισίνα. Εκεί το ένα από τα δύο αγόρια φαίνεται να την κλωτσά πριν τελικά οι δύο μαθητές να αποχωρήσουν από την περιοχή σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η γυναίκα που εντόπισε το νεκρό ζώο δήλωσε στο zoosos.gr ότι όταν ενημερώθηκε ο πατέρας του ενός από τα παιδιά για ότι συνέβη, η απάντησή του ήταν «παιδάκι είναι».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε εντολή εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία της γάτας ενώ στους γονείς τους θα ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκου.