Ομιλία Πλακιωτάκη στο συνέδριο του Economist

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του συνεδρίου “Third Economist Sustainability Summit for South East Europe and the Mediterranean”.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Πλακιωτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυση των υπηρεσιών του ναυτιλιακού τομέα.

Αναφερόμενος στην ισότητα των φύλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ΙΜΟ, έχει αφιερώσει την φετινή χρονιά στην γυναίκα της ναυτιλίας με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της στην βιομηχανία της θάλασσας και υπογράμμισε ότι επίκειται η συγκρότηση ειδικής Ομάδας Εργασίας σκοπός της οποίας θα είναι η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλία.

Για το κομμάτι της βιομηχανίας, της καινοτομίας και των υποδομών ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσβλέπει ότι τα λιμάνια της χώρας μπορούν να εξελιχθούν σε ατμομηχανές ανάπτυξης.

“Στόχος είναι η άμεση αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμένων της χώρας για τα οποία αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες μελέτες βιωσιμότητας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, για το κάθε ένα ξεχωριστά” τόνισε ο υπουργός.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης  αναφέρθηκε στο θέμα της  προστασίας του περιβάλλοντος με τη μείωση όλων των μορφών θαλάσσιας ρύπανσης.

Με γνώμονα το νέο Κανονισμό του ΙΜΟ ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 01-01-2020 με σκοπό τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και τις εκπομπές οξειδίων του θείου από τα ποντοπόρα πλοία, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η Ελληνική πλευρά, ανταποκρινόμενη πλήρως στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις και ιδέες που θα πρέπει εξετασθούν σε βάθος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα καύσιμα αυτά θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας της Διεθνούς Συνθήκης SOLAS, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των πληρωμάτων και των πλοίων