Πως “βαθμολογούν” την παρουσία του Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες κυβερνητικά στελέχη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό
Διάχυτη είναι η εκτίμηση ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη ότι πλέον η χώρα αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη αξιοπιστία στις διεθνείς συναντήσεις.
Επιπλέον, αναφορικά με την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους, με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, εκφράζεται η άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος έλληνας Πρωθυπουργός, εδώ και μια δεκαετία, που πάει στις Βρυξέλλες χωρίς να αμφισβητείται η παρουσία ή η πολιτική του.
Όπως αφήνουν να εννοηθεί, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη – 40%- και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στο τέλος μια χρονιάς με τέσσερις εκλογές, τα δημοσιονομικά του 2019 κλείνουν με πλεόνασμα, ενώ ο προϋπολογισμός του 2020 έχει πλήρως εγκριθεί από τους θεσμούς.
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μείωση φόρων και επιστροφή στην ανάπτυξη έχει γίνει στο σύνολό του αποδεκτό από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Μεγάλο είναι επίσης και το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα, ιδίως στο θέμα της πράσινης ενέργειας. Η χώρα έχει εδώ και εκατό μέρες μια πολύ θετική δημοσιότητα στα ξένα Μ.Μ.Ε..
Όπως τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης “είμαστε στις Βρυξέλλες χωρίς να έχουμε κάτι να αποδείξουμε, αλλά για να δείξουμε πως και πού θέλουμε να είναι η Ευρώπη την επόμενη δεκαετία”.