Δεν θα γίνει στο θέρετρο του Τραμπ η Σύνοδος του G7

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις των Δημοκρατικών που τον κατηγορούν ότι προσπαθεί επανειλημμένα να βγάλει κέρδος για τις επιχειρήσεις του από τις επίσημες συναντήσεις, που έχει ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείπει τα σχέδια να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο του G7 στο θέρετρό του στη Φλόριντα. Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται τώρα σε αναζήτηση νέας τοποθεσίας, με το Καμπ Ντέιβιντ να είναι μεταξύ των επιλογών.

Την απόφασή του έκανε γνωστή μέσω Twitter, εξαπολύοντας πυρά κατά των Δημοκρατικών και των μέσων ενημέρωσης, τους οποίους και κατηγόρησε για «παρανοϊκή και παράλογη εχθρότητα».

Την Πέμπτη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβάνεϊ ανακοίνωσε πως η επόμενη σύνοδος της G7, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2020 στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Trump National Doral Club. Η αντίδραση ήταν άμεση. Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατέθεσαν νομοσχέδιο για να εμποδίσουν την απόφαση του Τραμπ, τονίζοντας ότι αποτελεί μια απόδειξη κατάχρησης του αξιώματός του για ίδιον όφελος.

Πηγή: Reuters