Κρίση στον Λίβανο: Το χριστιανικό κόμμα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο πρόεδρος του χριστιανικού κόμματος των «Λιβανέζικων Δυνάμεων» Σαμίρ Ζάζα ανακοίνωσε το Σάββατο την αποχώρηση του κόμματός του από την λιβανέζικη κυβέρνηση εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να διασώσει την κατάσταση. Συνεπώς, το κόμμα μας αποφάσισε να ζητήσει από τους υπουργούς του να παραιτηθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του του χριστιανικού κόμματος.

Η ανακοίνωση του Ζάζα έτυχε θερμής υποδοχής από διαδηλωτές στη Βηρυτό, οι οποίοι κάλεσαν και άλλα κόμματα να παραιτηθούν από την κυβέρνηση. Στην Τρίπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, ορισμένοι άναψαν πυροτεχνήματα.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού και άλλων μεγάλων πόλεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική ελίτ, την οποία κατηγορούν ότι οδηγεί τον Λίβανο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου ανακοίνωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ