Στις 12 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως τη διεξαγωγή των εκλογών υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετάσχουν και υπουργοί από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε νωρίς σήμερα το απόγευμα και διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και εξετάστηκε η πρόταση του Ζάεφ για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι στο πρώτο μέρος της συνάντησης ξεκαθαρίστηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η δέσμευσή τους να συνεχιστεί η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ, έστω και μετά το βέτο που τέθηκε κυρίως από την πλευρά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ ανάφερε ότι στη σύσκεψη αυτή «ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας».