Στον έλεγχο των τραπεζών η Creta Farms

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον έλεγχο των τραπεζών περνάει η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, καθώς το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου έκανε δεκτό το αίτημα τοποθέτησης προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση προβλέπει την τοποθέτηση τριμελούς διοίκησης, ήτοι δεν έγινε δεκτή η πρόταση που είχαν καταθέσει οι ιδρυτές της εταιρείας, αρχικά ο Εμμανουήλ Δομαζάκις και έπειτα ο Κωνσταντίνος Δομαζάκις, για τοποθέτηση επιπλέον τεσσάρων μελών στο ΔΣ.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης θα αποτελείται από τους κ.κ. Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο, επιχειρηματία, Στέφανο Ξενάκη, οικονομολόγο, και Δημήτρη Τσίρμπα, επιχειρηματία. Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου θα συγκροτηθεί σε σώμα η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, η οποία θα τρέξει τις διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί η διάσωση της εταιρείας.

Να επισημανθεί ότι η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου είναι προσωρινή, καθώς η κανονική εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι αφενός έλαβε τέλος το σίριαλ αναφορικά με το ποιος από τους αδερφούς Δομαζάκι βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, αφετέρου πλέον υπάρχει νομιμοποίηση στη διοίκηση ώστε να τρέξουν σημαντικά διαδικαστικά ζητήματα τόσο στην κατεύθυνση εξεύρεσης επενδυτή όσο και στο να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα στο ταμείο της εταιρείας, ενδεχομένως να ξεκλειδώσει και η ενδιάμεση χρηματοδότηση, ώστε να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της πολύπαθης εταιρείας έως τη στιγμή που θα αλλάξει ιδιοκτησία.