Χαμηλότερη ανάπτυξη για την ΚΙΝΑ το 2020 προβλέπει το ΔΝΤ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω το 2020, παρόλο που η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ.

Η αναφορά του ΔΝΤ για το World Economic Outlook, επισημαίνει ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί 5,8% στο επόμενο έτος –χαμηλότερα από το 6,1% που προβλεπόταν για το 2019.

Πέρυσι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,6%, σύμφωνα με το ΔΝΤ.”Η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται, συνεχίζοντας την προηγούμενη τάση η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια”, αναφέρει ο Tao Zhang, αναπληρωτής γενικός διευθυντής μιλώντας στο CNBC.

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι “λογικοί” δεδομένου ότι η Κίνα αναδιαρθρώνει την οικονομία της για να αναπτυχθεί με έναν πιο βιώσιμο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι εξαρτώνται λιγότερο από το δανεισμό για την τόνωση της ανάπτυξης, ενώ εστιάζουν την εσωτερική κατανάλωση.Μια τέτοια μετάβαση θα μεταφραστεί σε βραδύτερη αλλά καλύτερη ποιότητα ανάπτυξης στην Κίνα, σύμφωνα με τον Zhang.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα ανακοίνωσε ότι η οικονομία της “έτρεξε” με ρυθμό 6% στο γ΄ τρίμηνο, που είναι το βραδύτερο ποσοστό από το α΄ τρίμηνο του 1992.