Αμφίρροπο θεωρείται το αποτέλεσμα των εκλογών στον Καναδά -Δύσκολη μάχη για τον Trudeau

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οριακό προβάδισμα  δίνουν  οι δημοσκοπήσεις στον χαρισματικό πρωθυπουργό Justine Trudeau του Καναδά,  ο οποίος πασχίζει να ανανεώσει την κυβερνητική του θητεία για μια ακόμη τετραετία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις,  το κόμμα  Liberals του Καναδού πρωθυπουργού  κερδίζει ένα ποσοστό  γύρω στο  32%,  οι  συντηρητικοί (Conservatives)  του Scheer  ένα ποσοστό στο 31,5%   και το αριστερό κόμμα NDP  βρίσκεται στο 20%.

Ο πλέον πιο συμπαθητικός πρωθυπουργός στον πλανήτη, έχει δεχτεί κατά την προεκλογική περίοδο σκληρή κριτική για το ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει υποσχέσεις που είχε δώσει το 2016 για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά και για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

Συνολικά 27,4 εκατ. πολίτες του Καναδά έχουν δικαίωμα ψήφου και καλούνται να αναδείξουν τα 338 μέλη του νέου Κοινοβουλίου στις σημερινές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα.

Άλλες πάλι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για βαριές απώλειες του Καναδού πρωθυπουργού και ότι αναμένεται να προκύψει κυβέρνηση μειοψηφίας με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο ρόλος των μικρότερων κομμάτων, κυρίως του αριστερού κόμματος, δηλαδή  του Nέου Δημοκρατικού Κόμματος ( NDP) με επικεφαλής τον δυναμικό Jagmeet Singh που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις είναι αναμφισβήτητα το τρίτο κόμμα στον Καναδά.

Ο πρόεδρος του NDP θεωρείται άξιος αντίπαλος του Trudeau και αναμένεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις να αυξήσει τα ποσοστά του.

Ο επικεφαλής της συντηρητικής αντιπολίτευσης, ο Andrew Scheer θα μπορούσε να  εκμεταλλευτεί την φθορά που έχει υποστεί ο Trudeau, αλλά δεν φαίνεται να πείθει αποτελεσματικά  τους Καναδούς ψηφοφόρους, επιστρατεύοντας πάντα  το χαμόγελό του.