COSTA DELIZIOSA – Μια θαυμάσια Ιταλίδα στον Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Κείμενo-Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης –Φώτιος Ευάγγελος Καρλής

Ένα πλοίο φτιαγμένο από Ιταλούς, ανήκει σε Ιταλούς, αλλά απευθύνεται σε κάθε είδους επιβάτη.  Είχαμε την ευκαιρία με το 5Wnews  να επισκεφτούμε το Ιταλικό πλοίο και να δούμε από κοντά το Ιταλικό στυλ και φινέτσα, ενσωματωμένα σε ένα «μεσαίου»  μεγέθους κρουαζιερόπλοιο.

Σε όλους τους χώρους δίνεται η αίσθηση στους επιβάτες όχι μόνο ότι βρίσκονται σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά και σε μια πλωτή γκαλερί έργων τέχνης με έργα διάσημων και νεότερων καλλιτεχνών.

Σημείο αναφοράς είναι η “SPHERE” του Armando Pomodoro που δεσπόζει στο κεντρικό αίθριο του πλοίου, το “Delle Delizie”, και εκτείνεται σε 2 καταστρώματα.

Οι 2.826 επιβάτες φιλοξενούνται στα 12 (από τα 16, συνολικά) καταστρώματα και μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 5 κατηγοριών καμπινών, εσωτερικές, εξωτερικές, με μπαλκόνι και σουίτες, οι οποίες βρίσκονται στα 6 καταστρώματα του πλοίου (1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο).

Επίσης, υπάρχει μια ειδική κατηγορία καμπινών και σουιτών, η SAMSARA, η οποία εκτός των υπολοίπων ανέσεων, προσφέρει και υπηρεσίες «Ευεξίας».

Το πλοίο παρέχει πλειάδα επιλογών διασκέδασης στους φιλοξενούμενους του στα 5 καταστρώματα (2ο, 3ο, 9ο, 10ο, 11ο), όπως θέατρο (έως 1000 θέσεων περίπου), ντίσκο 2 καταστρωμάτων, εμπορικό κέντρο, 2 υδρομασάζ, γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο, χώρο μασάζ και ομορφιάς, σάουνα, 4D Cinema, internet corner, καπνιστήριο πούρων, βιβλιοθήκη, 2 πισίνες (εκ των οποίων η μία μπορεί να γίνει εσωτερική με κινητή οροφή), διαδρόμους Joking και χώρους Yoga, παιδότοπος και ζαχαροπλαστείο σοκολάτας.

Επίσης, ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει να γευματίσει μεταξύ 5 εστιατορίων (1 κεντρικό, 1 μπουφέ, 1 αυθεντική Ιταλική πιτσαρία και 2 θεματικά) και να πιει το ποτό του στα 7 εσωτερικά και εξωτερικά bars και τον καφέ του σε 6 σαλόνια και καφέ.

Το COSTA DELIZIOSA ναυπηγήθηκε το 2009-2010 στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, για λογαριασμό της ιταλικής COSTA CROCIERE, μέλος του ομίλου Carnival Corporations.  Το πλοίο είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας κρουαζιεροπλοίων Signature Class, στην οποία ανήκουν άλλα 4 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων το ένα είναι το ομόσταυλο COSTA LUMINOSA.

Το 92.700 τόνων πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 2826 επιβάτες και 934 άτομα πλήρωμα. Έχει μήκος 294 μ., πλάτος 32μ. και βύθισμα 8,1 μ. Επίσης, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 23,5 κόμβων και υπηρεσιακή 21,5.

Το COSTA DELIZIOSA το 2020 θα πραγματοποιεί 7ήμερες κρουαζιέρες από Βενετία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικότερα, το Μάιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα αναχωρεί, εβδομαδιαίως, από Βενετία προς Τεργέστη ή Σπλιτ /Ζάνταρ (Κροατία), Κότορ (Μαυροβούνιο), Κατάκολο, Πειραιά, Μπάρι και Βενετία. Από τα τέλη Μαΐου ως τις αρχές Οκτωβρίου, θα τροποποιήσει αυτό το δρομολόγιο αυξάνοντας τα ελληνικά λιμάνια. Έτσι, το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής Βενετία –Αργοστόλι –Σαντορίνη –Μύκονος –Κατάκολο –Μπάρι –Βενετία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, το Cruiseway Travel και τους κ. Ε. Βενιέρη, Ε. Τρέσσου και Σ. Λυρίτη για την εξαιρετική οργάνωση, παρουσίαση και ξενάγηση στο πλοίο.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση η κ. Τρέσσου μας ενημέρωσε ότι πολλές εταιρείες επιστρέφουν στην Τουρκία και την Αίγυπτο το 2020, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την Ελληνική κρουαζιέρα, καθώς Ελλάδα και Τουρκία αποτελεί ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν για τους μεγάλους παίχτες κρουαζιέρας.

Το Cruise Travel  αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες αλλά και τις πιο θεματικές Εταιρίες Κρουαζιέρας παγκοσμίως, εξασφαλίζοντάς τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία προϊόντων Κρουαζιέρας, στην Ελληνική αγορά.

Επίσης, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Costa Cruises για την Ελλάδα και επιλεγμένος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των ακόλουθων εταιρειών: MSC Cruises, Norwegian Cruise Line,Holland American Line,Carnival Cruises,Disney Cruise Line Pullmantur Cruises, Seabourn, Oceania Cruises, Silversea Cruises, Regent Seven Seas.