Μείωση των τιμών του πετρελαίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το κλίμα ανασφάλειας για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που επικρατεί στη διεθνή σκηνή, οδηγεί σε μείωση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ρωσία, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τον στόχο της για μείωση παραγωγής πετρελαίου τον περασμένο μήνα. Και αυτό συνέβη λόγω της αύξησης της παραγωγής φυσικού αερίου καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το χειμώνα.

Παράλληλα, το κλίμα αβεβαιότητας ενισχύεται και από τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στις τιμές.

Σήμερα Δευτέρα, το πρωί (9.54) διαπραγματεύεται στα 53,76 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,04% και το μπρεντ στα 59,37 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0, 08%.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου, μια συμμαχία γνωστή ως OΠΕΚ +, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την προσφορά κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα  από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας για επανεκκίνηση της παραγωγής πετρελαίου από κοινά πεδία στην Ουδέτερη Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, με δυναμικότητα 500.000 βαρελιών ημερησίως, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία υψηλών επιπέδων αποθεμάτων.