Πειραιάς: Ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι το Sky Princess

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Η Princess Cruises έλαβε στις 15 Οκτωβρίου το νεότερο πλοίο του στόλου της το Sky Princess με χωρητικότητα 3.660 επισκέπτες. Πρόκειται για το 18ο πλοίο του στόλου της εταιρείας που  παραδόθηκε χθες Κυριακή σε επίσημη τελετή στο ναυπηγείο Fincantieri στο Monfalcone της Ιταλία και εν συνεχεία κατέπλευσε στον Πειραιά.

Το σκάφος των 143.000 τόνων είναι το πρώτο πλοίο της Princess MedallionClass. Διαθέτει εξελιγμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και στα τρία αδελφικά του πλοία: Royal Princess, Regal Princess και Majestic Princess. Το Sky Princess διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα περιληφθούν και στο επόμενο πλοίο της εταιρείας, το Enchanted Princess, το οποίο ξεκινά από το Southampton τον Ιούνιο του 2020 και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Βαρκελώνης και της Ρώμης.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του πλοίου περιλαμβάνονται οι δύο «Sky Suites», οι οποίες έχουν τα μεγαλύτερα μπαλκόνια στη θάλασσα και βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία σε υψηλό κατάστρωμα με πανοραμική θέα 270 μοιρών. Η κάθε σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε άτομα. Στα πλαίσια της ψυχαγωγίας, οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν το νέο δωμάτιο μυστηρίου Phantom Bridge, ενώ στις παραστάσεις στο Princess Theatre προστίθενται νέες μοναδικές παραγωγές που θα κάνουν το ντεμπούτο τους, όπως τα «Rock Opera» και «5-SKIES».

Το παρθενικό ταξίδι του Sky Princess είναι μια 7ήμερη  ρουαζιέρα στην Μεσόγειο και την Αδριατική που ξεκίνησε χθες 20 Οκτωβρίου 2019 από τον Πειραιά. Θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρες στην Μεσόγειο για περιορισμένο αριθμό αναχωρήσεων και ύστερα θα βάλει ρότα για Καραϊβική όπου θα συνεχίσει για τον χειμώνα 2019-2020. Το καλοκαίρι 2020 θα πραγματοποιεί την 11ήμερη κρουαζιέρα στην Βαλτική με αναχωρήσεις από Κοπεγχάγη και με ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει πολλές πόλεις της Βαλτικής συμπεριλαμβανομένης της Αγ. Πετρούπολης με διανυκτέρευση ώστε οι επιβάτες να την απολαύσουν.

Η Jan Swartz, πρόεδρος της Princess Cruises, είπε: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας στον πολύχρονο συνεργάτη μας Fincantieri που μας παρέδωσε το Sky Princess. Ως νέα ναυαρχίδα του στόλου μας, το Sky Princess αποτελεί ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Princess Cruises στους επισκέπτες ενώνοντάς τους με αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία, μοναδικούς προορισμούς, τους αγαπημένους τους και νέους φίλους, απολαμβάνοντας όλες τις εμπειρίες υψηλής τεχνολογίας του πλοίου με άνεση και στυλ. “Ο στόλος Princess Cruises θα συνεχίσει να επεκτείνεται με την έναρξη του Enchanted Princess και τριών επιπλέον πλοίων που θα είναι έτοιμα το 2021, το 2023 και το 2025».

Παράλληλα η κυρία Swartz παρουσίασε όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί η εταιρεία προκειμένου να προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο εξυπηρέτησης και να κάνει τις διακοπές των επιβατών απλές εύκολες και εξατομικευμένες:

Ταχεία άφιξη: Οι επισκέπτες θα τυγχάνουν μιας βελτιωμένης και γρηγορότερης  διαδικασίας check-in επιτρέποντας τους να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς περιττή γραφειοκρατία
Αυτοματισμοί: Καθώς ο επισκέπτης προσεγγίζει την καμπίνα του, η πόρτα ξεκλειδώνει αυτόματα
Υπηρεσίες On Demand: Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιώντας εφαρμογή που θα εγκαταστήσουν στο κινητό τους θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν ποτά, φαγητό και άλλα είδη που θα τους παραδίδονται άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλοίου, ακόμα και στην καμπίνα τους
Διαδραστικό παιχνίδια: Σύστημα PlayOcean που επιτρέπει στους επισκέπτες να συμμετέχουν σε ψηφιακά παιχνίδια
Εντοπισμός οικογένειας και φίλων: Σύστημα OceanCompass -μέσω οθονών- το οποίο θα βοηθά ώστε να γίνεται ο εντοπισμός των φίλων και μελών της οικογένειες αλλά και η συνομιλία μαζί τους άμεσα και  εύκολα. Το OceanCompass καθοδηγεί τους επισκέπτες καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, παρέχοντας κατευθυντικές πληροφορίες ώστε να μπορούν να πλοηγηθούν στα σημεία του πλοίου εύκολα
Διαδραστικό πρόγραμμα ταξιδιού: JourneyView. Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίζουν τα προγράμματα ψυχαγωγίας που διαδραματίζονται στους διάφορους χώρους του πλοίου και να αποθηκεύσουν τα αγαπημένα τους εξατομικεύοντας την κρουαζιέρα τους. Το JourneyView είναι διαθέσιμο μέχρι 60 μέρες πριν την αναχώρηση.

Η Princess Cruises είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρίες κρουαζιέρας στον κόσμο και διαθέτει στόλο 18 κρουαζιεροπλοίων μετακινώντας 2 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο σε 170 δρομολόγια σε περισσότερους από 380 προορισμούς σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων Καραϊβική, Αλάσκα, Κανάλι του Παναμά, Μεξικάνικη Ριβιέρα, Ευρώπη, Νότια Αμερική, Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία, Νότιο Ειρηνικό, Χαβάη, Ασία, Καναδά/Νέα Αγγλία και Γύρους του Κόσμου. Η διάρκεια των κρουαζιερών ποικίλει από 3 μέρες μέχρι και 111 μέρες. Στην Ελλάδα την Princess Cruises την αντιπροσωπεύει αποκλειστικά ο Όμιλος Εταιρειών Amphitrion.