Θεαματική αύξηση 18,2% του homeporting στο λιμάνι του Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θεαματική χαρακτηρίζεται η αύξηση κατά 18% του homeporting στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ. Ειδικότερα με αφορμή τον κατάπλου του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου “SKY PRINCESS” ο ΟΛΠ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εννιαμήνου 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά).

Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 διαφαίνεται ανοδική τάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Να σημειωθεί ότι το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χθες Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ξεκινήσει το παρθενικό ταξίδι του στην Αδριατική (Δείτε ΕΔΩ). Το “SKY PRINCESS” υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.