Όσλο: Ένοπλος έπεσε με κλεμμένο ασθενοφόρο σε πολίτες (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συναγερμός σήμανε στο Όσλο το απόγευμα της Τρίτης όταν ένοπλος άνδρας έκλεψε ένα ασθενοφόρο και έπεσε πάνω στο πλήθος.  Σύμφωνα με το Reuters πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν από το ασθενοφόρο. «Δύο μωρά τραυματίστηκαν αφού το κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μια οικογένεια. Είναι δίδυμα ηλικίας επτά μηνών και περιθάλπονται», δήλωσε o εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν δύο από τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου. «Το ένα εκλάπη από έναν ένοπλο οπλισμένο με καραμπίνα. Μερικά λεπτά αργότερα, ένα από τα άλλα ασθενοφόρα μας κατάφερε να σταματήσει το κλεμμένο όχημα πέφτοντας πάνω του. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία μετά τη σύγκρουση και τον έπιασε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι Αρχές σημείωσαν αρχικά πως το όχημα είχε παρασύρει αρκετά άτομα, δεν υπήρχαν όμως πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους. «Έχουμε υπό τον έλεγχό μας ασθενοφόρο το οποίο εκλάπη από ένοπλο. Ανοίξαμε πυρ για να σταματήσουμε τον δράστη, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά», σημειώνει η αστυνομία σε ενημέρωσή της στο Twitter.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αν το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως εσκεμμένη επίθεση. Σύμφωνα με το NRK, το οποίο επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία άνοιξε πυρ με στόχο τα ελαστικά του κλεμμένου ασθενοφόρου και ο ύποπτος απάντησε στα πυρά.  Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Λίγη ώρα αργότερα, η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητεί μια γυναίκα σε σχέση με ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια της ληστείας του ασθενοφόρου και την  καταδίωξη.