Πανελλαδική απεργία εργαζομένων καθαριότητας στους δήμους σήμερα και αύριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία  προχωρούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που τάσσεται κατά  του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ αντιδρούν για το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Το Σαββατοκύριακο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, και χθες έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων. Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους σε πολλούς δήμους της Αττικής.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.