Πέτσας: “Η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τις αστυνομικές εφόδους σε κινηματογράφους  που προέβαλαν την ταινία «Joker».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, επένδυσε στο να κατασκευάσει ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναχρονιστικό και ακροδεξιό, αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών, καθώς οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία με ισχυρό ποσοστό στον κ. Μητσοτάκη, γιατί ηγείται ενός κεντροδεξιού, λαϊκού κόμματος. Αυτό που βλέπουμε από τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες είναι μια προσπάθεια να επενδύσει στο ίδιο προφίλ. Η προσπάθεια αυτή θα έχει την ίδια κατάληξη».

«Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής», πρόσθεσε.

Τι είπε για την ψήφο της ομογένειας

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Πέτσας είπε πως «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων όπου κι αν διαμένουν.

Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Ελπίζουμε απόψε αυτό να γίνει πράξη μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Θα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και η κορυφαία πράξη συναινέσης του πολιτικού συστήματος».