Προανακριτική Novartis: Ποιοι και γιατί θα ζητηθεί να εξαιρεθούν από την επιτροπή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

 

Την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis αναμένεται να ζητήσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση η ΝΔ.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα εξηγήσουν πως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις πριν τις ασκήσει η δικαιοσύνη και ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Το ίδιο αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου θα ζητήσουν και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους άλλωστε ήδη από χθες είχαν κάνει γνωστό ότι θα ζητήσουν να κλητευτούν ως μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Πάντως, δεν αποκλείεται και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να ζητήσει την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.