Αλλάζει ο νόμος για τα online τυχερά παιχνίδια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέο καθεστώς στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών φέρνει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες. Στόχος του σχεδίου νόμου για τα τυχερά παιχνίδια θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση των κρατικών εσόδων.

Τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα» το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει δύο τύπους αδειών για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου: Ο ένας αφορά στο στοίχημα και ο δεύτερος στα υπόλοιπα διαδικτυακά παίγνια.

Ένα από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια είναι η ένταξη του παιχνιδιού «φρουτάκια», που μέχρι σήμερα ήταν εκτός προγραμματισμού.

Για να χορηγηθούν οι άδειες στις εταιρείες που θα ενδιαφερθούν, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θα πρέπει να εκπονήσει τον κανονισμό λειτουργίας της αγοράς και να τον καταθέσει στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κανονισμός θα είναι έτοιμος για αποστολή στις Βρυξέλλες μέσα στο Νοέμβριο, ενώ η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.