Νεκρό τρίχρονο αγοράκι στο δυστύχημα τα ξημερώματα στην Κω (updt)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τραγικές διαστάσεις παίρνει το θαλάσσιο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω με φουσκωτό του Λιμενικού να συγκρούεται με βάρκα γεμάτη μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό λίγο πριν τις 10 εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το ηλικίας περίπου 3 ετών αγόρι που βρέθηκε στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί ζωντανός ο δεύτερος από τους τρεις αγνοούμενους – ένας άνδρας 28 ετών – ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον τρίτο αγνοούμενο.

Η λέμβος μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες και από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν  έξι άνθρωποι, οι δύο από αυτούς φέρουν κατάγματα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κω.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα όταν  σκάφος του Λιμενικού Σώματος, κατά την προγραμματισμένη περιπολία  του στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω συγκρούστηκε με τη λέμβο, η οποία δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας.

Η λέμβος αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρεθούν στη θάλασσα. Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της Frontex.