Ζητήματα της κρουαζιέρας συζητήθηκαν μεταξύ της CLIA και του Χ. Θεοχάρη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τον Υπουργό Τουρισμό κ. Χάρη Θεοχάρη συνάντησε στη Σαντορίνη η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στην Ανατολική Μεσόγειο κα. Μαρία Δεληγιάννη.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού στο νησί, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Αντώνης Σιγάλας, οι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός λειτουργικού συστήματος αφίξεων-αναχωρήσεων κρουαζιεροπλοίων το οποίο όμως είναι απαραίτητο να συντονιστεί με τις αφίξεις ακτοπλοΐας και ημεροπλοίων, η αναβάθμιση των υποδομών τόσο στο παλιό λιμάνι των Φηρών όσο και στον Αθηνιό και η κατασκευή ενός νέου λιμανιού, η ανάγκη διασποράς των επιβατών κρουαζιέρας προκειμένου να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση ώστε να απολαύσουν τη Σαντορίνη.

Η CLIA τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του νησιού για τον κλάδο της κρουαζιέρας όντας ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας της χώρας. Εστίασε στην ανάγκη δράσεων για να διασφαλιστεί η μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη  φροντίζοντας για την αρμονική συνύπαρξη των ταξιδιωτών και της τοπικής κοινωνίας. Η CLIA, που εκπροσωπεί το 95% του παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιεροπλοίων, μετέφερε στον Υπουργό το μήνυμα συνεργασίας των εταιρειών κρουαζιέρας για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε το ενδιαφέρον της ελληνικής Κυβέρνησης και αναφέρθηκε στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.
Ακολούθησε επίσκεψη πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI Cruises, όπου ο Υπουργός και ο Δήμαρχος Σαντορίνης βίωσαν την εμπειρία των επισκεπτών κρουαζιέρας. Στο πλοίο συνομίλησαν με τον Καπετάνιο και το υπόλοιπο πλήρωμα.