Χιλή: Με ένα τραγούδι έσπασε τη σιγή που επέβαλαν τα όπλα (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μια από τις χειρότερες περιόδους μετά την πτώση της δικτατορίας περνάει αυτό το διάστημα η Χιλή με βίαιες συγκρούσεις των πολιτών με τις δυνάμεις ασφαλείας  από τις οποίες μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 18 άνθρωποι.

Η αναταραχή ξεκίνησε προ 10 ημερών με τις διαμαρτυρίες κυρίως των φοιτητών εξαιτίας της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό του Σαντιάγο και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μετά από όλα αυτά το βράδυ της Κυριακής επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Χαβιέρ Ιτούριαγκα, αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

«Η δημοκρατία δεν έχει μόνο δικαίωμα, έχει υποχρέωση να αμυνθεί, χρησιμοποιώντας όλα τα όργανα που διαθέτει για να αγωνιστεί εναντίον όσων προσπαθούν να την καταστρέψουν», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπάστιαν Πινιέρα, επιβάλλοντας μέτρα εκτάκτου ανάγκης σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Έτσι, οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και επιβολή πλήρους ησυχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με εντολή «οι πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι» και «στα σπίτια τους».

Την απαγόρευση έσπασε μια σοπράνο σε μια γειτονιά από τις πέντε περιφέρειες της χώρας με το τραγούδι της να «ταξιδεύει» σε όλα τα γύρω διαμερίσματα. Μαγεμένοι οι γείτονες ακούνε εκστατικά το τραγούδι της μέσα στη νύχτα και εν συνεχεία ξεσπούν σε χειροκροτήματα