Νέο ράλι για τα ελληνικά ομόλογα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέο ρεκόρ καταγράφει και σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, κινούμενη στο 1,248% με πτώση άνω του 3% από τα χθεσινά επίπεδα, ενώ το spread διαμορφώνεται στις 163,7 μονάδες βάσης και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2009.

Το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου έχει υποχωρήσει κατά 72% από τις αρχές του έτους, όταν η απόδοση του 10ετούς βρισκόταν στο 4,4%.

Ακόμη πιο ισχυρή ήταν η βουτιά της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου καθώς διαμορφώνεται στο 0,506% (με πτώση 5% από το προηγούμενο κλείσιμο), ενώ σε ιστορικά χαμηλά κινούνται και οι αποδόσεις όλων των διαρκειών, με το 15ετές το 1,724% και το 25ετές το 2,191%.

Σήμερα η Citigroup επανέλαβε την εκτίμησή της ότι οι προοπτικές υψηλότερης πλέον ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα πυροδοτήσουν περαιτέρω αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Η προσδοκία ότι η S&P αναμένεται να ανεβάσει αύριο  τη βαθμολογία της Ελλάδας, έχει ενεργοποιήσει τις τελευταίες ημέρες τις διαθέσεις των διεθνών χαρτοφυλακίων, με αποτέλεσμα να επηρεάζει θετικά τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων