Ο Μητσοτάκης και η Google  βρήκαν τελικά τη λύση στο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Google έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση στο δίλημμα: «Macedonia» ή «Makedonia»; Το δίλημμα αυτό αφορά στο σήμα που θα προστατεύει τα μακεδονικά προϊόντα και τέθηκε υπόψην του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη  που είχε με παραγωγικούς φορείς, προκειμένου εκείνος να εγκρίνει την συνέχιση της διαδικασίας για τον τρόπο που θα αναγράφεται το σήμα.

Η σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης είχε σκοπό μεταξύ άλλων να παρουσιαστούν στον πρωθυπουργό  η πρόταση  του ΣΕΒΕ , η οποία  για όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας, είναι το γράμμα «μ» ενώ παράλληλα στο σήμα θα υπάρχει η λέξη «Macedonia» αλλά και η φράση «The Divine Great Land».

Ο Μητσοτάκης και η Google  βρήκαν τελικά τη λύση στο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα!

Όπως υποστήριξε ο ΣΕΒΕ,  η λέξη divine είναι διεθνώς γνωστή και παραπέμπει στους θεούς του Ολύμπου και την ελληνική μυθολογία ενώ η λέξη great παραπέμπει ευθέως στον Μέγα Αλέξανδρο. Όσον αφορά το πεζό γράμμα «μ», αυτό υποστηρίζουν ότι παραπέμπει στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο.

Οι φορείς αναζητούσαν μια λύση που θα βοηθούσε τους καταναλωτές να αντιλαμβάνονται αμέσως ποια προϊόντα ανήκουν στην Ελλάδα και ποια στη Βόρεια Μακεδονία.

Έτσι, την λύση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός ψάχνοντας στην Google.  Έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα.

Επιπλέον, το πιθανότερο είναι πως θα αντικατασταθεί η λέξη «divine» με τη λέξη «Greek» και έτσι η φράση θα γίνει «The Greek Great Land».