Έσεξ: Τα τελευταία λόγια 26χρονης μέσα από το φορτηγό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω»…αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 26χρονης βιετναμέζας  Φαμ Τι Τρα Μάι στην οικογένειά της. Κατόπιν τούτου η οικογένεια εικάζει πως το νεαρό κορίτσι βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού στο Εσεξ. Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της κοπέλας κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία στη Βρετανία.

Η νεαρή γυναίκα αγνοείται από την Τρίτη οπότε έστειλε μηνύματα στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι ασφυκτιά. «Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», έγραψε μεταξύ άλλων στα τελευταία της μηνύματα η 26χρονη.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βιετνάμ. Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω κοινωνικών δικτύων ανήρτησε φωτογραφία της νεαρής ενώ αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη από το Βιετνάμ. Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού.

Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια. Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς του 26χρονου που επίσης έλαβαν χρήματα, σύμφωνα με τον μικρότερο αδερφό του.

Την ίδια ώρα ανακρίνεται ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού που θεωρείται ένοχος για την υπόθεση ενώ οι αρχές του Έσεξ προχώρησαν σε δύο ακόμη συλλήψεις σχετικά με το θάνατο των 39 μεταναστών κινεζικής καταγωγής που βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό-ψυγείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Με βάση τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, 38 ετών και οι δύο, που συνελήφθησαν με την υποψία συνομωσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

Στο νεκροτομείο οι σοροί 11 θυμάτων

Χθες το βράδυ, οι βρετανικές αρχές μετέφεραν τις σορούς 11 θυμάτων σε νεκροτομείο. Στόχος να εξακριβώσουν πώς πέθαναν, αλλά και η ταυτότητά τους. Ωστόσο η διαδικασία, έχει διευκρινιστεί, δεν θα κρατήσει λίγο.

Στο μεταξύ, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως η κινεζική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των 39 νεκρών το ταχύτερο δυνατόν και πως ζητεί από τη Βρετανία να «τιμωρήσει αυστηρά» αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατό τους, ενώ εφημερίδα που υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος έγραψε ότι η Βρετανία φέρει κάποια ευθύνη στην υπόθεση αυτή.

Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι απέστειλε μια ομάδα στο Έσεξ όπου διεξάγονται οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας.