Βόρεια Μακεδονία: Βγήκαν στους δρόμους οι νέες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι νέες σημαίες με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους στις 23 Οκτωβρίου, κατά παραγγελία του επικεφαλής του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, και διανεμήθηκαν στο κομβόι των αυτοκινήτων του κόμματος.

Η παραγγελία για τις σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα του Μίτσκοσκι που ήρθε σε συμφωνία με τους οπαδούς του, όπως υπογραμμίζεται.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έκανε λάθος όταν δεν συνηγόρησε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανακοίνωση VMRO

Ολόκληρη η Ευρώπη και σχεδόν όλος ο προοδευτικός κόσμος εναντιώθηκε στην αδικία που επιφύλαξε για τη «Μακεδονία» το γαλλικό βέτο, ανακοίνωσε το VMRO, τονίζοντας ότι δεν ήταν κάτι που άξιζε σε εμάς.

Με τις νέες σημαίες του Ήλιου της Βεργίνας δεν θα πρέπει να σιωπήσουμε αλλά να τους πούμε ότι εμείς ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορούμε να προκαλέσουμε μεγαλύτερη καταστροφή από αυτήν που μπορούν να μας βλάψουν, σημειώνεται επίσης στο δημοσίευμα.

Η επιστροφή της «Μακεδονίας»

Ο εορτασμός του ιδρυτικού συνεδρίου του VMRO στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: το 1893) σηματοδότησε τη στρατηγική του αγώνα για την εξουσία και την επιστροφή της «Μακεδονίας» εκεί που ήταν, στην ισχυρή θέση πριν την πτώση του Νίκολα Γκρούεφσκι στη χώρα.

Εκείνοι που θεωρούνται διάδοχοι του VMRO, που βρίσκονται σήμερα στην κορυφή του, θα πρέπει να διαβάζουν το μήνυμα του Ιβάν Χατζή Νικολόφ (σ.σ.: ένας από τους ιδρυτές του VMRO) τρεις φορές την ημέρα για να αποφύγουν πάλι την καταστροφή της «Μακεδονίας» στον 21οαιώνα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr