Στο στόχαστρο 100.000 ΑΦΜ για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινούν άμεσα οι τράπεζες για δανειολήπτες, δημιουργώντας τον κίνδυνο για κάποιους να βρεθούν εκτός της προστασίας του νόμου για την πρώτη κατοικία, καθώς είναι σε απευθείας σύνδεση με το Taxis και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να καταγραφούν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο μπαίνουν από 1η Νοεμβρίου περίπου 100.000 ΑΦΜ. Οι τράπεζες ξεκινούν σαρωτικούς ελέγχους για δανειολήπτες και βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με το Taxis και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να καταγραφούν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Όσοι αποδειχθεί ότι κάνουν κατάχρηση της ευνοϊκής ρύθμισης για την πρώτη κατοικία, τα σπίτια τους θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό μέσα σε 60 μέρες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Εκτός του ΑΦΜ που θα ελέγχουν οι τράπεζες, θα διασταυρώνουν την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη για να δουν τυχόν αλλαγές.

Θα ελέγχουν επίσης αν η εφορία -στο μεσοδιάστημα που ο δανειολήπτης πληρώνει μια ελάχιστη ενδεικτική μηνιαία δόση του δανείου του και απολαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό αναμένοντας την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης- έχει κινήσει διαδικασίες ελέγχου για φοροδιαφυγή και απόκρυψη εισοδημάτων ή έχει στοιχεία ότι ο δανειολήπτης μετέφερε καταθέσεις στο εξωτερικό.