Τραμπ: O αρχηγός του ISIS πέθανε κλαίγοντας σαν σκύλος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

O αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τα ξημερώματα της Κυριακής στο twitter ότι «συνέβη κάτι μεγάλο» με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι η δήλωση θα είναι «πολύ σημαντική» και θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1188264965930700801

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάντι πέθανε σε ένα τούνελ κλαίγοντας. «Πέθανε ατιμασμένος σαν σκύλος», είπε ο πρόεδρος. Σκοτώθηκε αφού έφθασε στο τέλος ενός τούνελ κλαίγοντας είπε, και πρόσθεσε πως ο ηγέτης του ISIS πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά. Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν δειλός».

«Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του. Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για μία δύσκολη αποστολή που οι ΗΠΑ έφεραν εις πέρας χωρίς απώλειες και ευχαρίστησε τους συμμάχους της χώρας του για τη βοήθεια που παρείχαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για μία μυστική αποστολή η οποία ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες. Παράλληλα ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία απώλεια κατά την αποστολή ενώ ο ακριβής αριθμός των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν μαζί με τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ό,τι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν εκείνος που δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος και εκείνος που προσπαθούσε να το φτιάξει εκ νέου.