Αντετοκούνμπο: Αίσιο τέλος στη δικαστική διαμάχη για το σήμα «Greek Freak»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ινδό καλλιτέχνη Τζίντερ Μπογκντάλ για το σήμα «Greek Freak». Ο  Μπογκντάλ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το παρατσούκλι του Έλληνα μπασκετμπολίστα για να βγάλει χρήματα χωρίς να έχει την άδεια.
Μέσω της αγωγής ο Γιάννης  ζητούσε από τον Μπογκντάλ να αποσύρει τα μπλουζάκια που είχε σχεδιάσει με το πρόσωπο του Γιάννη και το brand name «Greek Freak» διεκδικώντας μάλιστα και 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με την αγωγή που είχε κατατεθεί στο ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν ο Μπογκντάλ ενήργησε κακοπροαίρετα με σκοπό να δημιουργήσει σύγχυση και να παραπλανήσει τους καταναλωτές, ώστε να πιστέψουν ότι αγοράζουν προϊόντα που συνδέονται ή επικυρώνονται από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Επίσης, οι νομικοί εκπρόσωποι του Έλληνα MVP συμπεριέλαβαν στην αγωγή και εικόνα στην οποία ο καλλιτέχνης είχε ζωγραφίσει το πρόσωπο τον Γιάννη τοποθετώντας του κέρατα ελαφιού και το πουλούσε στην ιστοσελίδα του με έκπτωση 10%.

Η διαδικασία κατοχύρωσης του όρου «Greek Freak» κατοχυρώθηκε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2018  όπως επίσης και τα εμπορικά σήματα “GREEK FR34K” και σκέτο “FR34K”, κάνοντας λογοπαίγνιο με τον αριθμό της φανέλας του και το ψευδώνυμό του, για αιθέρια έλαια και αρωματικά εκχυλίσματα, για καλλυντικά, για ταξιδιωτικές αποσκευές, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα είδη μεταφοράς καθώς και για ομπρέλες και ομπρέλες ηλίου, καπέλα, ενδύματα και παπούτσια.