Γεννηματά για 28η Οκτωβρίου: “Η μάχη κατά του φασισμού συνεχίζεται”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Η μάχη κατά του φασισμού συνεχίζεται και είναι καθημερινή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», σχολιάζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Τιμούμε το έπος του 40, την εθνική αντίσταση, τους ήρωες που πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό. Όλους και όλες που αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει:

«Ο ελληνικός λαός είπε ένα ακόμη μεγάλο ΟΧΙ στον φασισμό, ξεριζώνοντας από το Κοινοβούλιο τη Χρυσή Αυγή».

«Η φετινή επέτειος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη με τις αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις απαιτείται εγρήγορση, αποφασιστικότητα, εθνική ομοψυχία και ενότητα του Ελληνικού λαού», σημειώνει στη συνέχεια η κ. Γεννηματά και καταλήγει:

«Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με την προσήλωση μας στο διεθνές δίκαιο , τις συνθήκες και τις συμμαχίες μας. Με την ισχύ μας μπορούμε να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη στην περιοχή. Το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το ΠΑΣΟΚ, είναι μια δύναμη πατριωτική και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση».