Το λιμάνι του Βόλου γίνεται home port

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά τον Πειραιά στον χάρτη για την αναβάθμιση των ελληνικών λιμανιών σε home ports, μπαίνει δυνατά και ο Βόλος. Έχει αποδειχθεί ότι στην πόλη που το λιμάνι της είναι home port (δηλαδή ξεκινούν και καταλήγουν σε αυτά τα κρουαζιερόπλοια) οι τουρίστες αφήνουν στην τοπική κοινωνία πολλαπλάσια χρήματα από όσα όταν  περνάνε transit.

Η Celestyal Cruises, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 και την πραγματοποίηση κρουαζιέρων στο Αιγαίο όλο το χρόνο, ανακοίνωσε το λιμάνι του Βόλου ως home port.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχει αφετηρία της το λιμάνι του Βόλου για την πραγματοποίηση μίας νέας 7ήμερης κρουαζιέρας που την ονομάζει «Εκλεκτό Αιγαίο» και θα πηγαίνει στο Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τον Πειραιά, την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Βόλου, για πρώτη φορά, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά η νέα αυτή κρουαζιέρα θα πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή, και για τις επόμενες πέντε Παρασκευές, προσεγγίσεις στο λιμάνι του Βόλου, έξι συνολικά μέσα στο 2019.

To 2019 στο λιμάνι του Βόλου έγιναν 21 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 23.000 επιβάτες και βρίσκεται στην 23η θέση των ελληνικών λιμανιών όσο αφορά την κρουαζιέρα.