Απογείωση πάλι για το Bitcoin

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας το Bitcoin είχε κατρακυλήσει σε χαμηλά πέντε μηνών, με την τιμή του κάτω από τα 7.500 δολάρια. Από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο επιδόθηκε σε ένα θεαματικό ράλι, σκαρφαλώνοντας έως και τα 10.332 δολάρια, για να περιοριστούν στη συνέχεια τα κέρδη του κοντά στα 9.500 δολάρια.

Ανάλογη ήταν η πορεία και για τα υπόλοιπα γνωστά κρυπτονομίσματα. Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών φαίνεται πως είναι μία ομιλία του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κινέζος πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για την τεχνολογία blockchain (στην οποία στηρίζεται και το Bitcoin) και υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας του είναι να κάνει άλματα στο πεδίο αυτό, προκειμένου να αποκτήσει ηγετική θέση.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε πως η χώρα δεν πρέπει να χάσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η blockchain, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία τεχνολογία με πολλαπλά οφέλη για τον χρηματοοικονομικό τομέα, την εκπαίδευση και τον τομέα υγείας.

Το Πεκίνο έως τώρα είχε ακολουθήσει μία ιδιαίτερα αυστηρή στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, απαγορεύοντας μάλιστα τις αρχικές εκδόσεις νομισμάτων και κλείνοντας τοπικές πλατφόρμες το 2017. Ωστόσο δεν έκρυψε ποτέ ότι η κινεζική κεντρική τράπεζα εξετάζει την έκδοση του δικού της κρυπτονομίσματος.

Αναλυτές προειδοποιούσαν πάντως ότι κανείς δεν μπορεί να πει εάν το νέο ράλι του Bitcoin θα έχει διάρκεια, αφού οι έντονες διακυμάνσεις είναι πια απολύτως συνηθισμένες στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.