Γεωργιάδης: «Δεν θα επιτρέψουμε στις τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Δεν θα επιτρέψουμε τις παράλογες, υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας πως αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα τις παραπέμψει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για επιβολή κυρώσεων.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις των τραπεζών μετά την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως θα υπάρξει και νέα παρέμβαση εάν οι προτάσεις δεν είναι λογικές. «Όχι δε θα κάνουν οι Τράπεζες ότι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου.