Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα αποκτά ολοκληρωμένο σύστημα ασύλου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Tο νομοσχέδιο για το άσυλο ολοκληρώνει την κάλυψη ενός μεγάλου κενού, που υπήρχε στη χώρα” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής ενώ επιτέθηκε οξύτατα στον Αλέξη Τσίπρα για την διαχείριση του Προσφυγικού μιλώντας για “ωρολογιακή βομβα” που κληροδότησε στην Ν.Δ.

Οι τόνοι στην αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκαν και για τη διαχείριση των εθνικών ζητημάτων, με τον κ. Μητσοτάκη να λέει στον κ. Τσίπρα: “Ε όχι να μας κάνετε και εσείς μαθήματα πατριωτισμού! Όχι εσείς”!

“Το όλο σύστημα ασύλου έμενε σε καθεστώς παρατεταμένης παράλυσης. Έδινε δικαίωμα στην Τουρκία να μην εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ευρώπη. Έδινε δικαίωμα στην Ευρώπη να μας ασκεί κριτική. Η ψευδαίσθηση των ανοιχτών συνόρων απαιτεί οργάνωση”, σημείωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι το μεταναστευτικό οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό και εσωτερικό επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ειδικό πρόγραμμα για τα 5.000 ασυνόδευτα ανήλικα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην αιχμή των εσωτερικών κινήσεων βρίσκεται το τρίπτυχο “προστατεύουμε τα σύνορά μας, σώζουμε ζωές στο Αιγαίο και αποφορτίζουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου”. Η αποστροφή του πρωθυπουργού ήταν χαρακτηριστική. “Καμία χαμένη ζωή στο Αιγαίο. Καμία γραμμή της θάλασσας μας χωρίς έλεγχο”, ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψει νέο πολιτικό αφήγημα. “Πάσχετε από μετεκλογικό στρες κ. Τσίπρα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. “Επιμένετε να αντιπολιτεύεστε, το ίδιο κάνατε όταν ήσασταν κυβέρνηση, ένα κόμμα που είναι στο φανταστικό σας χώρο. Αντιλαμβάνομαι ότι σας είναι δύσκολο να υπάρχει ένας αρχηγός της δικής μας παράταξης που να λέει ότι είναι υπερήφανος για το γεγονός ότι μία κοπέλα από την Αφρική σήκωσε την ελληνική σημαία και να χειροκροτείται“, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.