Κίνα: Στρέφει το ενδιαφέρον της στα 5G δίκτυα και στη ναυτιλία 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε τεχνολογίες που  χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των δικτύων 5G με στόχο να καταστήσει το συντομότερο δυνατόν «έξυπνα» τα λιμάνια της έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η Κίνα.

Προ μηνών η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή για άμεση «αποκατάσταση» της ηλεκτρονικής διασυνδεσιμότητας μεταξύ των κομβικής σημασίας εμπορικών λιμένων.

Να σημειωθεί ότι το Μάιο είχε γίνει γνωστό το σχέδιο που τρέχουν από κοινού το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας και έξι άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες το οποίο έχει ως βασική μέριμνα να γίνει η χώρα παγκόσμιος κόμβος καινοτομίας για την «ευφυή ναυτιλία» μέχρι το 2025, βασικός κατασκευαστής της «έξυπνης ναυτιλιακής τεχνολογίας» μέχρι το 2035 αλλά και να περάσει σε ένα “έξυπνο” λειτουργικό σύστημα συνεργασίας ναυτιλίας και λιμένων με ορίζοντα το 2050.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της ψηφιακής τεχνολογίας η Κίνα συνειδητοποίησε ταχύτερα όλων σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι η μείωση των χρόνων ανταπόκρισης στα λιμάνια, για την διακίνηση των εμπορευμάτων, περνάει από τις τεχνολογικές δυνατότητες των δικτύων 5G και έστρεψε νωρίς εκεί το ενδιαφέρον της.