Με βροχές και καταιγίδες μπήκε ο χειμώνας-Μποτιλιάρισμα και διακοπές ρεύματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική και απότομα μπήκε ο χειμώνας  στην Αθήνα, καθώς λίγο μετά το μεσημέρι, εξελίχθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες, ενώ όπως έχει προβλέψει το meteo, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές στην Αθήνα να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση για λίγα λεπτά. Οι διακοπές οφείλονται σε πτώση γραμμής μέσης τάσης στην περιοχή του Χίλτον.
Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς και 12 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Κηφισιά, Μαρούσι και Πειραιά.
Οι πρώτες βροχές έπεσαν στη δυτική Αττική, με τα φαινόμενα να εξαπλώνονται σταδιακά, καθώς ήδη από τις 2μ.μ βρέχει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι αναφορές για διακοπές ρεύματος εξαιτίας των βροχοπτώσεων στα νότια της πρωτεύουσας. Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς σε Μαρούσι, Παλλήνη, Πάρνηθα, Σπάτα και Ελευσίνα.
Καταιγίδες σημειώνονται επίσης στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, όπως φαίνεται και στις εικόνες από τον μετεωρολογικό δορυφόρο .

Η κακοκαιρία που πλήττει την τελευταία ώρα την Αττική έχει προκαλέσει πολύ σοβαρό μποτιλιάρισμα σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας, η κίνηση στους δρόμους μετατράπηκε σε πονοκέφαλο για τους οδηγούς.