Παραδομένη στις φλόγες η Καλιφόρνια: Εκκένωση σπιτιών στο Σαν Μπερναρντίνο (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια, με τις αρχές να προχωρούν στην εκκένωση σπιτιών στο Σαν Μπερναρντίνο. Ήδη, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί αρκετά σπίτια στην περιοχή.

Η επέκταση της φωτιάς γίνεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, ενώ αναμένεται το φως της ημέρας για να δείξει την έκταση της καταστροφής.

Οι εντολές εκκένωσης δόθηκαν όταν η φωτιά, που έχει λάβει την ονομασία «Hillside Fire» απείλησε γειτονιά στο South Park. Κλειστοί παραμένουν και αυτοκινητόδρομοι. Ήδη, έχει δημιουργηθεί κέντρο εκκένωσης στο Pacific High School, ενώ 490 σπίτια και 1.300 άτομα είναι υπό εκκένωση. Τα μικρά ζώα μεταφέρονται σε ειδικό καταφύγιο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο πόσα σπίτια απειλούνται ή έχουν καταστραφεί, ωστόσο θεωρείται ότι οι ζημιές είναι τεράστια. Σπίτια στο North Park έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, με ριπές 60 μιλίων την ώρα. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε τη φωτιά. Ωστόσο η Νότια Καλιφόρνια βρίσκεται σε συναγερμό.