Συνεχίζουν να κάνουν ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Άνευ προηγουμένου είναι το ράλι  που καταγράφουν  και πάλι τα ελληνικά ομόλογα,  μετά και τη χθεσινή μείωση των επιτοκίων από την Fed, τη στιγμή που οι μετοχές διεθνώς και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI σκαρφαλώνουν στα υψηλά 20 μηνών.

Τα ελληνικά ομόλογα  ευνοούνται από το διεθνές κλίμα και σε συνδυασμό με το κλίμα ανάπτυξης και αισιοδοξίας που επικρατεί, καταγράφουν συνεχόμενα ράλι.

Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, η αναβάθμιση της S&P η οποία φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, τις προσδοκίες για θετική κίνηση και από την DBRS αύριο, οδηγούν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών

Η  απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου  υποχωρεί κοντά στο 1,15% και σε νέα ιστορικά χαμηλά με πτώση άνω του 3% από χθες, ενώ το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 156 μ.β.

Ισχυρότερο ράλι καταγράφουν τα 5ετή ελληνικά ομόλογα με την απόδοσή τους να υποχωρεί στο 0,396% με πτώση άνω του 11% από χθες, κάνοντας τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σύντομα τα spreads μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών ομολόγων θα μηδενιστούν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου ιταλικού διαμορφώνεται στις 13 μ.β μόλις, ενώ το spread των 5ετών τίτλων στις 8 μ.β.